Fem fejl, du måske begår, når du bruger en hæveautomat!

Fem fejl, du måske begår, når du bruger en hæveautomat!

Vær tryg ved en hæveautomat med disse fem tip.

Selvom teknologien er i udvikling, bruger vi alle hæveautomater. De er hurtige og praktiske. Du kan dog begå flere fejl, når du bruger en hæveautomat. Så vi vil lære dig, hvordan du kan være tryg ved hæveautomaten!

Der er altid en mulighed for kriminalitet, når der er penge indblandet, men det bør ikke afskrække dig fra at bruge en hæveautomat! Tag i stedet nogle få fornuftige forholdsregler for at forblive tryg ved en hæveautomat, og løb ingen risici.

Tjek omgivelserne

Hvis du er i et område, hvor du ikke føler dig tryg, så følg din mavefornemmelse! Vær fornuftig, når du bruger en hæveautomat. Prøv at undgå at hæve kontanter sent om natten, medmindre du er i et befærdet område. Vi vil råde dig til at holde dig fra hæveautomater i mørke baggyder eller områder uden sikkerhedsforanstaltninger.

Vær altid BEVIDST om dine omgivelser for at være tryg ved en hæveautomat.

Undersøg hæveautomaten

Hvis du føler dig utryg ved at hæve penge i et bestemt område, skulle du måske lære, hvordan du kan sikre dig?

Der er tre forholdsregler, som du kan bruge til at kontrollere for skimming-udstyr og være tryg ved en hæveautomat:

Prøve at bevæge pin-tastaturet – derved kan du tjekke, om det er en del af hæveautomaten, eller om det sidder løst…

Prøv også at bevæge plastikdelen, som omgiver sprækken til dit hævekort.

Tildæk ALTID din pinkode ved at holde hånden over tastaturet, når du indtaster – det vil beskytte din pinkode imod snagende øjne eller muligvis ulovlige kameraer, som kunne lure.

Hvis du bemærker noget, som ikke helt stemmer, skal du anmelde det til banken eller personen, som har hæveautomaten opstillet. Du kan altid finde et telefonnummer til kundeservice, i fald der sker noget, eller du ser noget mistænkeligt.

Beskyt din pin

Selv når der ikke står nogen bag dig (man kan aldrig være for sikker), er det stadig en god idé at dække tastaturet, når du indtaster din pinkode, for at holde dig i sikkerhed ved hæveautomaten. Tro det eller ej, men avancerede kriminelle kan have opsat kameraer i nærheden af hæveautomaten kun med det formål at opfange pinkoder, når kunderne indtaster dem. Man kan aldrig være for forsigtig, når det gælder ens penge.

Behold din kvittering

Computere KAN begå fejl, og din kvittering fra hæveautomaten er bevis på din transaktion i tilfælde af en fejl, som skal anfægtes. Det vil også overraske dig, hvad forbrydere kan gøre med oplysningerne på din kvittering, såsom dit navn eller dit kontonummer. Det er bedst at gemme kvitteringer og makulere dem, når hævningen er afregnet.

Hold øje med dine hævninger

Det vil overraske dig, hvor mange folk, som ikke holder øje med, hvor meget de hæver i en hæveautomat.

Du kan nogle gange være midt i et udbetalingsproblem. Intet er perfekt, især ikke maskiner, men gå ikke i panik! Det er nemt at pege fingre, når det sker, men STANDS OP og tænk, før du reagerer!

Som leverandør af hæveautomater vil vi bede dig om ikke at sprede det over sociale medier, hvis du oplever problemer ved en af vores hæveautomater. Vi forstår, hvor frustrerende det er, men vi er her 365 dage om året for at sikre, at vores kunder er tilfredse, og vi VIL besvare dine spørgsmål så hurtigt som muligt, hvis du spørger.

De fleste gange er det ikke et problem med selve hæveautomaten, men med din bank, eller at nogen har manipuleret med hæveautomaten. Så SPØRG os direkte i stedet for at pege fingre i offentlighed. VI ER IKKE FORBRYDEREN!

Det er selvfølgelig altid bedre at forebygge end at helbrede. Bliv ikke for paranoid, fordi nogle af vore hæveautomater har nye teknologier installeret. For eksempel har vores Euronet hæveautomater for nylig installeret stregkodeaflæsere (som ligner kameraer lidt!) for at muliggøre kontaktfri hævning med din mobiltelefon.

Historiens morale er, at hvis du er i tvivl, så spørg nogen!

Problemer med at hæve kontanter? Gå ikke i panik! De bedste skridt, du kan tage, er beskrevet her i denne blog. Følg vores Twitter-feed for flere top-tip.

Hold dig i sikkerhed! Det er værd at undersøge, hvordan du kan holde dig i sikkerhed ved en hæveautomat! Kontakt os endelig, hvis du vil have yderligere vejledning! Hvis du vil have flere oplysninger om håndtering af et problem med hævning, så besøg vores blog for at få råd eller besøg vores FAQ-side.

Kontakt os
GRATISNUMMER

Søg